Vogelhuisjes met authentiek hollands karakter 

Een aanwinst voor iedere tuin, dat zijn deze originele vogelhuisjes in de vorm van traditionele Hollandse huizen en molens. Of ze nu in Nederland blijven of ergens in een tuin aan de andere kant van de wereld terecht komen, deze vogelhuisjes zijn een prachtig verblijf voor onze gevleugelde vrienden. Het is misschien de vraag of kleine vogels de ingang kunnen vinden en niet geïmponeerd zijn door de kleurige gevels, maar ook zonder bewoners zijn deze vogelhuisjes een lust voor het oog. Ze zijn zeer gedetailleerd geschilderd en daardoor uitermate decoratief.

Vogelhuis Amsterdams grachtenhuis (klokgevel)

Een grachtenhuisje als vogelhuisje, leuk kado voor de tuinliefhebber
MX-5468
Levertijd:3-5 dagen
 • Bestel

  Houten klomp Vogelhuisje

  Vogelhusje gemaakt voor houten blanken klomp
  NS-751.100
  Levertijd:2 dagen
 • Bestel

  Vogelhuis blauw dwarsgevel huisje

  Een type Hollandshuisje als vogelhuis voor de Hollandse tuinliefhebber
  MX-5461
  Levertijd:3-5 dagen
 • Bestel

  Vogelhuis stenen klokgevel Zaans

  Een type Zaans Hollandshuisje als vogelhuis voor de Hollandse tuinliefhebber
  MX-5460
  Levertijd:3-5 dagen
 • Bestel

  Vogelhuis grijze Waterland klokgevel

  Een type Zaans Hollandshuisje als vogelhuis voor de Hollandse tuinliefhebber
  MX-5464
  Levertijd:3-5 dagen
 • Bestel

  Vogelhuis molen met wieken

  Het typisch Hollandse vogelhuisje in de vorm van een molen met wieken is zelfs tussen het groen in de tuin goed te zien door zijn mooie, gele kleur. Koolmeesjes en mussen zullen dit vogelhuisje dan ook graag willen betrekken. De molen is 30 cm hoog, 16 cm breed en 15 cm diep. U kunt de wieken ook nog versieren met een pindaslinger om dit onderkomen nog aantrekkelijker te maken. Het molen vogelhuisje wordt per stuk verkocht en is verpakt in een mooie geschenkdoos.

  Zaans huisje met klokgevel

  Het is net echt, deze miniatuur versie van een Zaans huisje met klokgevel. Dit vogelhuisje is gemaakt van hout en geschilderd in monumentaal groen. De vogels hebben een ingang tussen de rood/witte luiken en kunnen het stokje gebruiken om op te zitten. Het kleine, rode voordeurtje en de ramen met bloemen ervoor geven het geheel een gezellig aanzien. Dit Zaanse vogelhuisje met klokgevel is 27 cm hoog, 20 cm breed en 14 cm diep. Het is zowel aan de muur als in een boom of op een paal te bevestigen.

  Grachtenhuis

  Dit vogelhuis in de vorm van een Amsterdams grachtenpand is groot genoeg voor een hele mezen familie. Het is gemaakt van mdf en beschilderd met typisch kenmerken als ramen met roeden en een klok- of trapgevel. Dankzij de stevige geschenkdoos is dit vogelhuis goed te vervoeren, ook naar het buitenland. Een origineel cadeau voor familie of vrienden en zakelijke relaties, die waar ook ter wereld op deze manier toch een stukje Nederland in hun tuin hebben.

  Houten klomp als vogelhuisje

  Net zo Hollands, maar minder opvallend van kleur en ontwerp is het vogelhuisje in een houten klomp. Dit bijzondere souvenir is gemaakt in Nederland door de Klompenfabriek. Het populierenhout is hetzelfde hout als waar de traditionele draagklompen van gemaakt worden. Door een gat in de bovenkant kunnen de vogels in en uitvliegen en na het broedseizoen kunt u het vogelhuisje schoonmaken door het afdekplaatje los te schroeven. De houten klomp is tussen de 30 en 34 cm groot en blank geschuurd. Om het vogelhuisje weerbestendig te maken, kunt u deze het beste nog even van een transparante laklaag voorzien.